آواژه
ارائه خدمات روانشناسي

نگراني از آينده يا كرونوفوبيا، نوعي ترس وسواس گونه و غيرمعمول است. جزو اختلالات اضطرابي محسوب مي‌شود و در دسته فوبياهاي خاص طبقه بندي مي‌شود. طبيعي است كه با توجه به اتفاقات گذشته زندگي خود، در مورد آينده نگران باشيم. در واقع آينده آبستن وقايعي است كه نه تنها از آنها اطلاعي نداريم بلكه براي آنها آماده هم نيستيم. همه ما گاهي نگران فردا يا روزهاي آينده شده ايم. حتي بخشي از اين ترس، سازنده خواهد بود . به ما كمك مي‌كند تا احتمالات مختلف را در نظر بگيريم. ترس از آينده تا حدي عادي بوده؛ ولي اگر زندگي فرد را تحت تاثير قرار دهد؛ اختلال محسوب شده و بايد براي درمان آن اقدام كرد.

منبع: نگراني از آينده | ترس از آينده

ترس از آينده

هيچ كس از آينده خبر ندارد و نمي‌داند كه روابط عاطفي يا كاري چگونه پيش خواهد رفت. اما برخي از افراد بيشتر از حد معمول نگران اتفاقات آينده هستند و حتي در مورد آن‌ها فاجعه سازي مي‌كنند. همين عامل سبب بروز ترس از آينده مي‌شود. در واقع آينده و مسائل مربوط به آن در كنترل شما نيستند. اما حال در اختيار شماست و مي‌توانيد به نحو احسنت از آن استفاده كنيد. در اين مقاله به نشانه ها و درمان اين نوع ترس، خواهيم پرداخت.

نشانه هاي نگراني از آينده

 

قطعا نگراني از آينده، در افراد مختلف به شكل ها و شدت هاي مختلفي بروز مي‌كند. به طوركلي بيشتر علائم با نشانه هاي اضطراب، يكسان خواهد بود. اما اين علائم مي‌توانند در يك طيف، بين يك نگراني ساده تا يك ترس ناتوان كننده متغير باشند. برخي از نشانه هاي ترس از آينده، شامل موارد زير مي‌شود.

اختلال در تمركز و توجه

بي ثباتي خلق و خو و تغيير ناگهاني احساسات

بي‌علاقگي به زندگي روزمره

بي قراري و تحريك پذيري

بروز دردهاي عضلاني

اختلال در اشتها و خواب

حالت تهوع

حملات پانيك. (براي آشنايي بيشتر با نشانه ها و اقدامات لازم هنگام حمله پانيك كليك كنيد).

احتمالا اين افراد هميشه در حال تصور كردن بدترين سناريوها در ذهن خود هستند. اين دسته از افراد، حتي از بروز چنين افكاري در ذهن خود نگران شده كه اضطراب و حتي علائم نيز با اين رفتار، تشديد مي‌شوند.

دلايل ابتلا به نگراني از آينده

دلايل مختلفي براي بروز نگراني از آينده وجود دارد. در واقع اين يك ترس غيرمنطقي است كه نمي‌توان هيچ دليل مشخصي را براي آن ذكر كرد. اما برخي از عوامل در شكل گيري آن نقش داشته و زمينه را براي بروز آن محيا مي‌كنند.

تجربه اتفاقات يا بيماري در گذشته

در واقع اين اصلي ترين براي نگراني از آينده است. چرا كه افراد معمولا اتفاقات بد را تعميم داده و از بروز آنها در آينده هراس دارند. براي مثال فردي كه در گذشته به يك بيماري سخت دچار بوده؛ از آينده و بروز دوباره بيماري خود مي‌ترسد. بيماري هاي دشوارو لاعلاج اميد به زندگي و آينده را كاهش داده و تاثيرات بدي بر سلامت روان فرد دارد. عوامل ديگري مثل مرگ عزيزان، طلاق، تصادف، شكست مالي و… افراد را نسبت به آينده بدبين مي‌كند.

ژنتيك

براساس تحقيقات انجام شده، نگراني از آينده مي‌تواند ژنتيكي باشد. درواقع افرادي كه يكي از اعضاي خانواده آنها مبتلا به ترس از آينده است؛ بيشتر احتمال دارد كه اين اختلال را تجربه كند. به طوركلي اختلالات اضطرابي، عامل وراثتي داشته و در بسياري از موارد منتقل مي‌شوند. حتي تجربه ترس و اضطراب در دوران بارداري نيز، كودك را در آينده با مشكلاتي روبرو خواهد كرد.

ساير اختلالات رواني

برخي از محققين معتقدند كه نگراني از آينده، خود نشانه اي از ديگر بيماري هاست و به تنهايي اختلال محسوب نمي‌شود. براي مثال افراد در اختلال هراس، انواع فوبياها، استرس پس از سانحه و اضطراب فراگير نيز ترس از آينده را تجربه مي‌كنند. كرونوفوبيا يا ترس از آينده جزو نشانه هاي باليني بسياري از اختلالات روان است؛ اما اشخاصي كه مبتلا به افسردگي و اضطراب اجتماعي هستند؛ بيشتر در معرض ابتلا به نگراني از آينده قرار دارند. شايد حتي بعد از درمان اختلالات روان نيز، ترس براي بروز مجدد آنها، افراد را از آينده بترساند. براي اطلاع از نشانه هاي اضطراب اجتماعي كليك كنيد.

عوامل ديگر

محيط زندگي نيز در بروز نگراني از آينده نيز بسيار موثر است. افرادي كه در خانواده هاي نااميد و افسرده پرورش مي‌يابند؛ باورهاي اشتباه بيشتري در مورد آينده خود دارند. همچنين افزايش سن، عامل ديگري است كه باعث بروز ترس از مرگ، تنهايي و… مي‌شود. اميد به زندگي معمولا در افراد سالمند كمتر شده و آنها خود را براي مرگ آماده مي‌كنند. اما به طور كلي، تمامي اين عوامل قابل كنترل بوده و مي‌توان از آنها پيشگيري كرد.

براي جلوگيري از نگراني از آينده چه كنيم؟

 

راه هاي زيادي براي كنترل افكار و نگراني از آينده وجود دارد. در واقع بسياري از افكار ما ناخودآگاه هستند و كنترل آنها دشوار است؛ اما مي‌توان با راه هايي از پديدايي افكار منفي جلوگيري كرد. برخي از اين روش ها به شرح زير مي‌باشند.

اگر به دنبال استفاده از داروهاي ضد اضطراب هستيد، حتما درباره عوارض آن مطالعه كافي انجام دهيد.

اهميت به سلامت جسماني

رابطه سلامت جسماني با سلامت روان، غيرقابل انكار است. اگر به رژيم غذايي خود اهميت داده و به صورت منظم ورزش كنيم؛ روحيه بهتري را تجربه خواهيم كرد. فعاليت بدني علاوه بر اينكه نشانه هاي استرس و اضطراب را كاهش مي‌دهد؛ باعث نشاط و شادابي نيز خواهد شد. همچنين كه افرادي كه در گذشته بيماري سختي را پشت سرگذاشته اند؛ بايد بيشتر به سلامت خود اهميت دهند؛ تا از بروز دوباره آن جلوگيري كنند.

صحبت با ديگران و مشاور در مورد نگراني از آينده

صحبت كردن در مورد نگراني از آينده و درميان گذاشتن مشكلات با ديگران، سبب تقليل اضطراب و استرس خواهد شد. البته شايد ديگران درك درستي از نگراني هاي ما نداشته باشند يا حتي به تمسخر ما بپردازند. در اين شرايط بهتر است از يك روانشناس كمك بگيريدو با او صحبت كنيد. او نه تنها شما را بر اساس ترس هايتان قضاوت نمي‌كند؛ بلكه به درمان اختلالات همزمان نيز خواهد پرداخت. همچنين با روش ها و تمريناتي ترس از آينده را در شما از بين خواهد برد.

مراقبه

مراقبه يكي از روش هاي موثر براي كاهش نگراني از آينده است. با اختصاص دادن دقايقي در طول روز به خود و كنترل و افكار و حتي تنفس تان، مي‌توان اضطراب را تا حد زيادي كاهش داد. همه ما در مواردي با خود صحبت مي‌كنيم و وقتي افكار ما منفي باشند؛ روي اين مكالمه نيز تاثير خواهد گذاشت. اما مراقبه نه تنها سرعت و محتويات افكار را كنترل مي‌كند؛ گفتگو هاي ذهني را نيز در جهت مثبت تغيير مي‌دهد. 

سخن پاياني

در بيشتر موارد نگراني از آينده يك احساس موقت بوده كه به زودي برطرف مي‌شود. اما اگر اين تفكر ادامه پيدا كرد و زندگي روزمره شما را تحت تاثير قرار داد؛ حتما براي درمان اقدام كرده و از يك روانشناس كمك بگيريد. در بسياري از موارد براي كنترل علائم اضطراب از دارو درماني استفاده مي‌شود كه در اين مورد بايد از يك روانپزشك كمك بگيريد. با توجه به مطالبي كه ذكر شد ترس از آينده، حتي فرصت استفاده از زمان حال را هم از شما مي‌گيرد؛ پس بايد به اين مورد توجه كرده و حتما براي درمان اقدام كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نگراني از آينده مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره  02191002360 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

راه درمان ترس از آينده چيست؟

براي درمان نگراني از آينده در ابتدا مي‌توانيد در مورد ترسها و مشكلات خود با ديگران يا روانشناس صحبت كرده و يا به مراقبه بپردازيد. تقويت سلامت جسماني نيز بسيار موثر خواهد بود.

منبع: نگراني از آينده | ترس از آينده

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/4/29  ] [ ۲۲ ] [ avaje ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 10
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب